• touwtrekken
Ethisch sporten

Ethisch sporten

Sport is niet louter fysieke inspanning, sport is ook emotie.  Het is een ideaal platform om ethische normen en waarden te ervaren en over te brengen, waarbij een kwalitatieve omkadering een positieve invloed kan hebben op zowel de sporter als zijn/haar omgeving.  Hiernaast kan je meer info terugvinden over de onderwerpen waarover FROS wil informeren en/of waarop ze zich toelegt in het kader van ethisch sporten.

Aanspreekpunt Integriteit (API) FROS Multisport Vlaanderen

Zit je met vragen, een vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in jouw sportclub, neem dan contact op met ons aanspreekpunt integriteit Jurgen Dewulf via jurgen.dewulf@fros.be en/of 03/286.07.36 (GSM: 0499/21.37.83). In tuchtaangelegenheden m.b.t. grensoverschrijdend gedrag erkent Fros Multisport Vlaanderen vanaf 01.01.2021 de bevoegdheid van het Vlaams Sport Tribunaal. Wens je – al dan niet na contact met de federatie-API – een formele aangifte in te dienen, gebruik dan dit klachtenformulier.

Om vanuit FROS de club-API’s op de hoogte te kunnen houden van relevante info en opleidingen, vragen we aan onze clubs om de gegevens van hun club-API door te sturen. Zo kan in de toekomst een netwerk uitgebouwd worden om kennis en ervaringen uit te wisselen. Je club-API kan je doorgeven via volgende link. Maak de club-API ook bekend binnen de club door gebruik te maken van deze handige template: Template club-API

Wil je als club aan de slag om te komen tot een beleid dat seksueel grensoverschrijdend gedrag voorkomt en aanpakt en heb je daarbij hulp nodig? Download dan via deze link de Toolkit SGG voor sportclubs van ICES. 

 

 Federatie-API Jurgen Dewulf