Seniorensport

Seniorensport

Seniorensport kan beoefend worden in vele sporttakken. Het kenmerkende aan seniorensport is dat de activiteiten afgestemd worden op de fysieke mogelijkheden van een 50-plusser. Een seniorenclub kan voor alle sporttakken terecht bij FROS voor een degelijke sportverzekering. Link hiervoor door naar clubaansluiting.

Naast een de sportverzekering heeft FROS een specifieke seniorenwerking die zich bezig houdt met opleidingen en ondersteuning bij opstartende clubs, met het doel om zoveel mogelijk Vlaamse 50-plussers aan te zetten tot meer beweging.

1. Opleiding lesgevers:
FROS engageert zich om lesgevers bij te scholen en biedt via praktijkgerichte bijscholingen een origineel en gevarieerd aanbod voor lesgevers die hun kennis willen bijschaven. De bijscholingen worden verzorgd door gespecialiseerde lesgevers en zijn o.a. gericht op bachelors en masters L.O., kinesitherapeuten, ergotherapeuten, animatoren en geïntereseerde senioren en lesgevers. De deelnemers ontvangen na afloop een FROS-getuigschrift.

Publicaties:
FROS beschikt over een ruim aanbod van handleidingen voor lesgevers seniorensport, die je via mail kan bestellen bij FROS-collega Mieke Clerinx:

* Aquagym
* Bewegen in groep in het rustoord
* Evenwicht en Coördinatie
* Figuurtraining
* Hoepelgym
* Lichaamsyoga en relaxatie
* Ritme en beweging
* Seniorendans (creatief dansen)
* Seniorengym met materialen
* Seniorengymnastiek
* Seniorobic
* Spelvormen
* Stoelaerobic
* Theorie en didactiek
* Thuisoefeningen
* Zitdansen
* ...

Bijscholingen op aanvraag:
Wens je zelf een opleiding te organiseren in halve dag of dagformule en hiervoor beroep te doen op FROS? Neem eveneens contact op met Mieke.

2. Ondersteuning beginnende clubs
Beginnende clubs kunnen op FROS een beroep doen bij het opstarten van hun sportactiviteiten. Op aanvraag worden enkele gratis initiaties verzorgd, er wordt mee gezocht naar een geschikte locatie en je kan beroep doen op een degelijke sportverzekering.

3. Promotie:
Als multisportfederatie promoot FROS verschillende initiatieven die senioren aanzetten tot sporten (sporteldagen, opstarten lessenreesksen, initiaties, ...) en verleent ook zijn deskundige medewerking:

  • 'SPORTELEN - Beweeg zoals je bent', een initiatief van Sport Vlaanderen - alle info via www.sportelen.be.