Kubb

Kubb

Kubb is een outdoor werpspel voor jong en oud dat de laatste jaren heel populair is geworden in België. Oorspronkelijk is dit 'Vikingspel' afkomstig uit Zweden. 

Het spel wordt gespeeld op een grasveld van 8x5 meter waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen. De bedoeling van het spel is om met je team alle kubbs (houten blokken) op het veld van de tegenstander om te gooien met houten werpstokken. Wie hier als eerste in slaagt, mag een gooi doen naar de koning. Het team dat de koning volgens de regels van de kunst kan omwerpen, wint het spel. 

Het vergt heel wat vaardigheid om op grote afstand de blokken te kunnen omgooien en bovendien komt er ook heel wat tactiek bij kijken. Een vaste hand en een grote dosis koelbloedigheid zijn onmisbaar om de overwinning in de wacht te slepen.

Ben jij ook in de ban van het kubben? Benieuwd of je nu echt zo’n goeie kubber bent of wil je gewoon een potje kubben op reguliere basis? Sluit je dan nu aan als kubb ploeg! Voor vragen kan je terecht bij FROS-collega Gert Van Hoof, aansluiting en ondersteuning verloopt via de kubbfederatie. Laat gerust weten wat we voor jullie kunnen betekenen.