G-sport

G-sport

In een ideale wereld zou elke sporter met een beperking zijn sport of bewegingsvorm kunnen uitoefenen in een omgeving waarin hij zich goed voelt en waarin met zijn mogelijkheden en beperkingen rekening gehouden wordt.

Heb jij één of meerdere G-sporters in je club en wil je deze beter kunnen begeleiden of een ruimer aanbod kunnen voorleggen? Of wil je starten met een eigen G-werking binnen je club en je hebt geen ervaring?  Daarom werkt FROS samen met Parantee vzw om zodoende de sportparticipatie van personen met een handicap te verbeteren en/of te verhogen door in de clubs een G-afdeling op te starten of uit te bouwen.  Via deze link kom je meer te weten over de mogelijkheden.

Specifiek voor de sporttak klimmen kunnen personen met een beperking terecht in 2 clubs om wekelijks de uitdaging met zichzelf en de klimmuur aan te gaan.
Onder deskundige begeleiding krijgt iedereen de kans om op zijn of haar eigen tempo te groeien in de sport.
Muurklimmen is dé ideale sport om te werken aan zelfvertrouwen, coördinatie, evenwicht, ... éen is ook gewoon superleuk!

Bergstijgers Kempen (Herselt):

Elke woensdagnamiddag (behalve in de schoolvakanties) van 14u00 - 16u00 in de klimzaal van VTC De Mixx.
Alle info: https://g-klimmen.weebly.com

Bleau Climbing Team G-klimmen (Gent):

Elke woensdagavond (behalve in de schoolvakanties) van 17u30 - 18u30 en zaterdagmiddag van 13u – 14uin de klimzaal Biover Sport.
Alle info: https://www.bleau.be/nl/adults/g-klimmen

 

Met steun van: