Bedrijfssporten

Bedrijfssporten

Sinds 1 januari 2017 vormden de Vlaamse Liga van Bedrijfsporten en de Natuurvrienden samen het FROS Amateursportfederatie één van de grootste Vlaamse Multisportfederaties, met name FROS Multisport Vlaanderen.

2017 was tevens een uitzonderlijk jaar omdat, van 21 tot 25 juni, de Europese Bedrijfssportspelen plaatsvonden te Gent. Meer info hierover leest u verder op deze pagina. 

Het Europese aspect is slecht een fractie van ons aanbod voor bedrijven. Zo kan u bij FROS terecht voor regionale bedrijfssportcompetities, Vlaamse Bedrijfsportkampioenschappen, open evenementen, After Work Events, bedrijfsportdagen op maat, sportdates … en dit alles met een focus op maatwerk. Interesse? Lees dan snel verder.

Bedrijfssporten

Aanbod

FROS heeft een zeer uitgebreid, dynamisch aanbod voor bedrijven. Bovendien proberen we continu vernieuwing te brengen in dit aanbod om op die manier optimaal in te spelen op de trends die zich in het sportlandschap en de Vlaamse bedrijfscultuur afspelen. Vandaag de dag kan u bij FROS terecht voor;

 • Regionale bedrijfssportcompetities in tal van sporttakken - meer info hierover kan u terugvinden onder 'Afdelingen'
 • Vlaamse Bedrijfssportkampioenschappen
 • Open evenementen
 • After Work evenementen
 • Bedrijfsportdagen op maat
 • Sportdates
 • Sportlessen op het werk
 • Europese en Wereld bedrijfssportspelen
 • ... 

Dit aanbod kan volledig op maat afgestemd worden. Heeft u dus zelf een idee voor een nieuwe competitie in uw regio? Of had u graag een sportief, in-house After Work event georganiseerd bij u op het bedrijf? Dan werken wij graag een voorstel voor u uit! 

FROS is natuurlijk niet de enige aanbieder van bedrijfssport en promoot daarom ook graag het aanbod van Sport Vlaanderen. Naast de sport- en beweegscan, die de 0-meting van je onderneming vormt, zet Sport Vlaanderen ook volop in op sensibilisering. Bovendien kan je er ook gratis sportmateriaal ontlenen! Kom dit en nog veel meer te weten op www.sport.vlaanderen/sportophetwerk/  en/of download hier de flyer.

Tenslotte kan u als lid bij FROS genieten van 40% korting op het Jartazi assortiment en ook op de bedrijfcatalogus gelden de scherpste prijzen. Meer info kan u hier terugvinden.

 

Afdelingen

FROS 'Bedrijfssporten' heeft verschillende regionale koepels die elk hun eigen specifiek sportaanbod (= afdelingen) hebben. Hieronder kan u zien welke sporttakken er momenteel in uw regio beoefend worden. 

Enerzijds heeft u de specifieke afdelingen, zoals voetbal en basketbal, waarvan een competitie bestaat in de desbetreffende regio. Anderzijds zijn er ook de recreatie-afdelingen die een gevarieerd aanbod hebben dat verschilt van regio tot regio (bv. sportieve familiedag). 

Indien er vraag blijkt te zijn naar extra competities en/of nieuwe sporttakken in uw regio, kunnen er ten allen tijde afdelingen bij komen. Aarzel dus zeker ook niet om contact op te nemen met FROS indien u vragen heeft hieromtrent. 

Bij iedere afdeling van iedere regio kan u de website alsook het contactadres terugvinden door de icoontjes op de kaart aan te klikken.

Lid worden van FROS 'Bedrijfssporten'

Als bedrijf/bedrijfssportclub kunt u zich aansluiten bij één van de regionale afdelingen. 
Naast het sporten op eigen initiatieven kan je naar eigen vermogen deelnemen aan de recreatieve competities en promotionele evenementen die regionaal en/of landelijk georganiseerd worden.

Voordelen van een lidmaatschap zijn:

 • U kunt deelnemen aan de activiteiten van de regio's. (Zowel recreatieve als competitieve activiteiten)
 • U kunt goedkoper deelnemen aan de promotionele (Bedrijfssport)evenementen
 • U hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan de Vlaamse en Nationale Bedrijfsportkampioenschappen. (Interregionaal en nationaal)
 • U hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan de Europese en Wereld Bedrijfssportspelen
 • U hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de zeer voordelige collectieve sportverzekering
 • Tenslotte kan u als lid bij FROS genieten van 40% korting op het Jartazi assortiment en ook op de bedrijfcatalogus gelden de scherpste prijzen. Meer info kan u hier terugvinden.

Lid worden van één van onze regionale afdelingen? Neem contact op met de regio naar uw keuze:

Voor meer algemene informatie neem je contact op met onze contactpersoon voor de Bedrijfssporten.

Verzekering

FROS 'Bedrijfssporten' biedt haar leden een zeer voordelige sportverzekering aan. 
Wens je graag een informatiepakket te ontvangen? Stuur dan een mailtje naar onze contactpersoon en vermeld bij uw aanvraag duidelijk de naam van het bedrijf.

Daarnaast kunnen clubs, wanneer ze zelf een sportmanifestatie organiseren ter promotie van hun sport, niet-leden tegen een zeer voordelig tarief verzekeren.

FROS werkt voor deze verzekering samen met Ethias.

Meer te weten komen over de verzekeringen die FROS aanbiedt? Volg dan deze link.

 

European & World Company Sport Games

Laten we beginnen met een misvatting de wereld uit te helpen: de Bedrijfssportspelen staan open voor IEDEREEN. Er is geen minimum niveau vereist; de focus ligt op het samen sporten met collega's en het verbroederen met sportievelingen van over heel de wereld. 

Om de twee jaar worden er European en World Company Sport Games georganiseerd. Beide "mini-Olympischespelen" voor werknemers wisselen elkaar jaar om jaar af. In 2017 was de eer aan FROS om de 21ste editie van European World Company Sport Games (ECSG) te organiseren in Gent. Met een kleine 5.000 deelnemers uit 22 verschillende landen werd ECSG Gent uitgeroepen tot 2de beste editie ooit georganiseerd in de geschiedenis van de ECSG! 

Benieuwd hoe het eraan toeging? Of was u erbij en wil u het event nog eens herbeleven? Bekijk dan hier de officiële aftermovie. 

Willen u en uw collega's (opnieuw) deel uitmaken van deze unieke ervaring? Zet u graag uw bedrijf in de (sportieve) kijker? Of lijkt het u leuk om internationaal de uitdaging aan te gaan, misschien zelfs tegen een andere vestiging van uw eigen bedrijf?

Indien er bijkomende vragen zouden zijn, mag je deze altijd mailen naar silke.veeckman@fros.be .

 

Bedrijfssportfonds

Het Bedrijfssportfonds (BSF) werd naar aanleiding van de fusie met de Vlaamse Liga van Bedrijfssport (VLB) door FROS Multisport Vlaanderen vzw opgericht, dit ter vervanging van het reglement ‘werkingstoelagen & projectsubsidies’. 

Deze middelen worden aangewend om Vlaamse FROS bedrijfssportafdelingen een rechtstreekse toelage toe te kennen indien ze initiatieven opstarten of uitbouwen die hun werking kwantitatief en/of kwalitatief verbeteren. Afdelingen die voldoen aan de gestelde voorwaarden en hiervoor een dossier met de nodige stavingsdocumenten aanleveren, kunnen jaarlijks in aanmerking komen voor deze toelage. 

De basisvoorwaarden om in aanmerking te komen voor het fonds zijn opgenomen in dit BSF-Reglement.  De grootte van de toelage per afdeling is nog niet gekend en is gekoppeld aan een vragenlijst die werd opgedeeld in verschillende deelaspecten.  Afhankelijk van het aantal en de kwaliteit van de ingediende dossiers (aantal punten op de vragenlijst, aangeleverde stavingsdocumenten,…) kan een afdeling dan een deel van de middelen bekomen.

Interesse?

Stuur dan een mailtje (met vermelding van je afdeling) naar bsf@fros.be om het reglement te ontvangen. Verder vind je hieronder nog enkele handige tools die je kunnen helpen de vragelijst zo correct mogelijk in te vullen en zo goed mogelijk te scoren op het vlak van je werking.

Tools:

 • Sporttakkenlijst: bekijk hier  de officiële gesubsidieerde sporttakkenlijst van Sport Vlaanderen.
 • Logo: download hier het officiële logo van FROS Multisport Vlaanderen.

 

Contact

Administratie

Telefonisch:
Tijdens kantooruren:
Ma - vrij: 13:30 - 16:30 

Openingsuren kantoor:
Ma - vrij: 13:30 – 16:30 

Sally Van Goethem - sally.vangoethem@fros.be - 03 286 59 50

Sporttechnisch

Telefonisch:
Ma-do: 08:30 - 17:00
Vrij: 08:30 - 12:30

Silke Veeckman - silke.veeckman@fros.be - 09 243 11 60