Opleidingen

.

  • touwtrekken

Opleidingen

 

FROS wil actief inzetten op de opleiding van de trainers en lesgevers in haar sportclubs, en heeft het Trainers en Opleidingsfonds (TOFF) gelanceerd.  Via dit fonds kunnen FROS sportclubs in aanmerking komen voor een financiële toelage door te werken aan het opleiden van en/of het inzetten van gediplomeerde trainers in de eigen club.  Daarnaast werkt FROS oa. samen met de Vlaamse Trainersschool, waar ze vertegenwoordigd is in de denkcellen Ju-Jitsu, Rolschaatsen-Skateboard, Aikido, Sportschieten en Klimmen, en worden er in samenwerking met het Dynamoproject jaarlijks interessante bijscholingen en topics aangeboden. Neem hieronder een kijkje in het aanbod. Je vind beslist de opleiding die je zoekt.

Datum Sport Info
Theoretische proef Sportschieten
Skateboard Academy opleidingen

Wil je graag betrokken worden als skateboard lesgever of trainer? Dan ben je bij de Skateboard Academy aan het juiste adres. Er worden erkende opleidingen georganiseerd in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool en Sport Vlaanderen. De Skateboard Academy zorgt daarbij voor de kwalitatieve invulling en expertise binnen de opleidingsstructuur.

Voor meer informatie over de geplande cursussen en opleidingen, klik hier.

Dynamo Project Bijscholingen

Dynamo Project biedt bijscholingen aan voor sportclubbestuurders. De thema's worden afgestemd op de noden van het sportveld.
De bijscholingen zijn interactief en praktijkgericht, waardoor ze ook een ideaal forum vormen om te netwerken met collega-sportclubbestuurders!
Meer info op de website van Dynamo Project.

Algemeen
Initiator recreatief fietsen

UITGESTELD: Nu de lente opnieuw in het land is en velen onder ons de fiets terug van stal halen, willen we jullie graag kennis laten maken met de nieuwe begeleidingsgerichte opleiding initiator recreatief fietsen. Tijdens deze opleiding leer je in te staan voor het initiëren van recreatieve fietsers, zoals recreatieve wielrenners, senioren, G-sporters, gezinnen (met kinderen)… op clubniveau.

Voor meer informatie over de opleiding, klik hier.

Wielrennen
Vlaamse Trainersschool

Kies via deze link je sport en je krijgt een overzicht van de betreffende VTS-opleidingen.

Vraag om Arbiters Sportschieten
Cursussen Bergstijgers

De Bergstijgers hebben een uitgebreid aanbod aan cursussen en opleidingen zowel in binnen als buitenland. Je kan er verschillende cursussen volgen in volgende disciplines:

   - Wandelen
   - Bergwandelen en Alpinisme
   - Jeugdcursussen
   - Sportklimmen
   - Rotsklimmen

Voor meer informatie over de geplande cursussen en opleidingen, klik hier.

Bergsporten, Natuursporten
Opleiding tot club-API
03/10/2020

In 2020 organiseren FROS Multisport Vlaanderen en Sporta een opleiding tot club-API. De afkorting API staat voor 'Aanspreekpersoon Integriteit'. Een aanspreekpersoon integriteit is een laagdrempelig aanspreekpunt waarbij sporters, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen terechtkunnen met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag of lichamelijke en seksuele integriteit. 

Waar en wanneer gaan de opleidingen door?

De opleiding tot erkende club-API bestaat uit 2 opleidingen: 

   - Opleiding 1: "Sport met grenzen" 
     Zaterdag 3 oktober (13u00-17u00) - Sport Vlaanderen, Brugge 

   - Opleiding 2: "Aan de slag als API in jouw sportclub" (Attest "Sport met grezen" = verplicht)
     Zaterdag 10 oktober (13u00-17u00) - Sport Vlaanderen, Brugge

Deelnameprijs: FROS-leden = €5

Schrijf hier in.

 

Algemeen
Get Fit 2 Sport
21/11/2020

Sportletselpreventie krijgt meer en meer aandacht binnen de trainingen/sportlessen. Daarom voorziet FROS voor haar trainers en lesgevers dit najaar een bijscholing Get Fit 2 Sport in het Huis van de Sport in Gent.

In twee sessies (telkens theorie + praktijk) van 3 uur wordt de sporttrainer/sportbegeleider/leerkracht LO opgeleid om sportletselpreventie aan bod te laten komen. Belangrijke aandacht gaat hierbij naar toegankelijke en haalbare oefenstof voor implementatie in de trainingen en sportlessen. Het belang en nut van sportletselpreventie wordt geschetst, de verschillende strategieën voor sportletselpreventie worden uitgelegd en meerdere mogelijkheden om sportletselpreventie te organiseren komen aan bod. Via actieve leermomenten wordt een brede waaier aan oefenstof aangeboden, waarmee men direct aan de slag kan op het terrein.

Schrijf hier in. 

 

Algemeen
Shuttle Time - badminton op school
19/12/2020

Op zaterdag 19 december 2020 organiseren de Vlaamse Badminton Recreanten ism FROS Multisport Vlaanderen hun jaarlijkse badminton bijscholing in Kuurne. Dit jaar staat de bijscholing 'Shuttle Time - badminton op school' op het programma. Leuke extra: op het einde krijg je de mogelijkheid om je BWF Shuttle Time diploma te behalen!  

Wat houdt deze bijscholing precies in? 

Badminton is de schoolsport bij uitstek en dit weet ook de BWF (Badminton World Federation). Zij ontwikkelden een kant en klaar pakket van handleiding/lesplannen/applicatie/video’s/… waar alle badminton trainers rechtstreeks mee aan de slag kunnen gaan in hun lessen en dit van Lager tot Secundair, genaamd ‘shuttle time’. Het is de badmintongids voor trainers. Deze face to face module zal de badminton basics toelichten in verschillende werkvormen/badminton oefeningen. 

Er zal aan de slag gegaan worden met de lessenreeksen, app... De bijscholing wordt gegeven door ervaren speler en trainer Arno Boonants. 

Meer weten  over Shuttle Time? Surf dan naar https://shuttletime.bwfbadminton.com/

Praktisch: 

  • Wanneer: zaterdag 19 december 2020 van 09u00 tot 16u00 (aanmelden vanaf 08u30)
  • Waar: Sporthal Kuurne (Nieuwenhuyse 49, 8520 Kuurne)
  • Wie: alle badminton trainers en ervaren spelers
  • Deelname: gratis voor FROS-leden / 15 euro voor niet-leden (broodjeslunch inclusief voor alle deelnemers!) 

De plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij!

Inschrijven is verplicht en kan tot 5 december 2020. 

Badminton