• touwtrekken

Opleidingen

.

Opleidingen

 

FROS wil actief inzetten op de opleiding van de trainers en lesgevers in haar sportclubs, en heeft het Trainers en Opleidingsfonds (TOFF) gelanceerd.  Via dit fonds kunnen FROS sportclubs in aanmerking komen voor een financiële toelage door te werken aan het opleiden van en/of het inzetten van gediplomeerde trainers in de eigen club.  Daarnaast werkt FROS oa. samen met de Vlaamse Trainersschool, waar ze vertegenwoordigd is in de denkcellen Ju-Jitsu, Rolschaatsen-Skateboard en Seniorensport, en worden er in samenwerking met het Dynamoproject jaarlijks interessante bijscholingen en topics aangeboden. Neem hieronder een kijkje in het aanbod. Je vind beslist de opleiding die je zoekt.

Datum Sport Info
Theoretische proef Sportschieten
Dynamo Project Bijscholingen

Dynamo Project biedt bijscholingen aan voor sportclubbestuurders. De thema's worden afgestemd op de noden van het sportveld.
De bijscholingen zijn interactief en praktijkgericht, waardoor ze ook een ideaal forum vormen om te netwerken met collega-sportclubbestuurders!
Meer info op de website van Dynamo Project.

Algemeen
Initiator recreatief fietsen

UITGESTELD: Nu de lente opnieuw in het land is en velen onder ons de fiets terug van stal halen, willen we jullie graag kennis laten maken met de nieuwe begeleidingsgerichte opleiding initiator recreatief fietsen. Tijdens deze opleiding leer je in te staan voor het initiëren van recreatieve fietsers, zoals recreatieve wielrenners, senioren, G-sporters, gezinnen (met kinderen)… op clubniveau.

Voor meer informatie over de opleiding, klik hier.

Wielrennen
Vlaamse Trainersschool

Kies via deze link je sport en je krijgt een overzicht van de betreffende VTS-opleidingen.

Vraag om Arbiters Sportschieten
Cursussen Bergstijgers

De Bergstijgers hebben een uitgebreid aanbod aan cursussen en opleidingen zowel in binnen als buitenland. Je kan er verschillende cursussen volgen in volgende disciplines:

   - Wandelen
   - Bergwandelen en Alpinisme
   - Jeugdcursussen
   - Sportklimmen
   - Rotsklimmen

Voor meer informatie over de geplande cursussen en opleidingen, klik hier.

Bergsporten, Natuursporten
FROS online Clubportaal
05/11/2019

Vanaf 1 november kan je de ledeadministratie van je club 100% online opvolgen en/of beheren via het FROS online Clubportaal. Dit portaal werkt niet enkel super eenvoudig en snel, het is ook een uiterst veilige manier van werken en zal u van heel wat administratieve rompslomp besparen in de toekomst. 

Het gebruik van het FROS Clubportaal is erg eenvoudig en kan dus perfect op eigen houtje ontdekt worden. Voor zij die toch liever iets meer uitleg krijgen bij het gebruik ervan organiseert FROS dit najaar nog 5 infosessies: 

- DO 14/11 – Leuven (Syntra Vlaams Brabant – campus Leuven, Geldenaaksebaan 327, 3001 Haasrode)
- DI 19/11 – Hasselt (Syntra Limburg – campus Hasselt, Gouverneur Verwilghensingel 40, 3500 Hasselt)

De infosessies gaan telkens door van 18u30 tot 20u00. 

Deelname aan een infosessie is uiteraard vrijblijvend en gratis. Voor de kalenderclubs is het aangeraden een infosessie bij te wonen, al is dit zeker geen noodzaak.

Gelieve je aanwezigheid op voorhand te bevestigen via volgende link: klik hier. (opgelet: de plaatsen zijn beperkt!)