• touwtrekken

Opleidingen

.

Opleidingen

 
FROS wil actief inzetten op de opleiding van de trainers en lesgevers in haar sportclubs, en heeft het Trainers en Opleidingsfonds (TOFF) gelanceerd.  Via dit fonds kunnen FROS sportclubs in aanmerking komen voor een financiële toelage door te werken aan het opleiden van en/of het inzetten van gediplomeerde trainers in de eigen club.  Daarnaast werkt FROS oa. samen met de Vlaamse Trainersschool, waar ze vertegenwoordigd is in de denkcellen Ju-Jitsu, Rolschaatsen-Skateboard en Seniorensport, en worden er in samenwerking met het Dynamoproject jaarlijks interessante bijscholingen en topics aangeboden.  Hieronder vind je alvast een overzicht van alle opleidingsgerelateerde organisaties.

Datum Sport Info
Theoretische proef Sportschieten
Dynamo Project Bijscholingen

Dynamo Project biedt bijscholingen aan voor sportclubbestuurders. De thema's worden afgestemd op de noden van het sportveld.
De bijscholingen zijn interactief en praktijkgericht, waardoor ze ook een ideaal forum vormen om te netwerken met collega-sportclubbestuurders!
Meer info op de website van Dynamo Project.

Algemeen
Vlaamse Trainersschool

Kies via deze link je sport en je krijgt een overzicht van de betreffende VTS-opleidingen.

Vraag om Arbiters Sportschieten
Verenigingswerk: vergoeden op een eenvoudige en voordelige manier
06/11/2018

Op een correcte manier medewerkers in je sportorganisatie vergoeden bleek jarenlang de achilleshiel van het verenigingsleven. Reguliere tewerkstelling was voor de modale sportclub onbetaalbaar, terwijl vrijwilligersvergoedingen dan vaak weer te kort schoten. In de zomer van 2018 kwam verlossend nieuws. De jarenlange vraag van de sector naar een statuut voor de trainer (en andere functies binnen het verenigingsleven) werd toen ingelost door middel van het statuut verenigingswerk. Het statuut is één van de drie pijlers van de wet

bijklussen (verenigingswerk – burger tot burger – deeleconomie). Dit statuut biedt sportorganisaties de mogelijkheid om op een administratief gemakkelijke én fiscaal interessante manier trainers, scheidsrechters, begeleiders enz. in hun sportorganisatie in te schakelen. 

In deze sessie krijg je een helder antwoord op de vele vragen die hierbij naar boven komen, zoals: Wie kan verenigingswerker worden? Hoe combineer je het statuut met je professionele bezigheden? Hoe verricht je de aangifte? Hoeveel mag je verdienen en wat zijn de fiscale gevolgen?

Na deze praktische sessie weet je perfect hoe je het verenigingswerk in jouw organisatie kunt implementeren.

Praktisch:

  • Datum: dinsdag 6 november 2018
  • Tijdstip: 19:00 tot 22:00
  • Locatie: Coveliersgebouw - Huis van de Sport Antwerpen (Boomgaardstraat 22, 2600 Berchem)
  • Kostprijs: €5 (voordeeltarief leden FROS aanduiden bij inschrijving!)
  • Inschrijven/infovia deze link

 

 

Goshinjutsu Gasshuku
01/12/2018

De Gasshuku biedt een goede voorbereiding voor de toelatingsproef voor de cursus Initiator Ju-Jitsu (Vlaamse Trainersscool), maar is ook interessant voor een persoonlijke ontplooiing of eventuele graadverhoging. Dit alles zal doorgaan in het Sport Vlaanderen-centrum 'Netepark' (Herentals) onder leiding van ervaren en gediplomeerde Trainers A Ju-Jitsu.

Martial-Arts