• touwtrekken

Opleidingen

.

Opleidingen

 
FROS wil actief inzetten op de opleiding van de trainers en lesgevers in haar sportclubs, en heeft het Trainers en Opleidingsfonds (TOFF) gelanceerd.  Via dit fonds kunnen FROS sportclubs in aanmerking komen voor een financiële toelage door te werken aan het opleiden van en/of het inzetten van gediplomeerde trainers in de eigen club.  Daarnaast werkt FROS oa. samen met de Vlaamse Trainersschool, waar ze vertegenwoordigd is in de denkcellen Ju-Jitsu, Rolschaatsen-Skateboard en Seniorensport, en worden er in samenwerking met het Dynamoproject jaarlijks interessante bijscholingen en topics aangeboden.  Hieronder vind je alvast een overzicht van alle opleidingsgerelateerde organisaties.

Datum Sport Info
Theoretische proef Sportschieten
Dynamo Project Bijscholingen

Dynamo Project biedt bijscholingen aan voor sportclubbestuurders. De thema's worden afgestemd op de noden van het sportveld.
De bijscholingen zijn interactief en praktijkgericht, waardoor ze ook een ideaal forum vormen om te netwerken met collega-sportclubbestuurders!
Meer info op de website van Dynamo Project.

Algemeen
Vlaamse Trainersschool

Kies via deze link je sport en je krijgt een overzicht van de betreffende VTS-opleidingen.

Cursussen Bergstijgers

De Bergstijgers hebben een uitgebreid aanbod aan cursussen en opleidingen zowel in binnen als buitenland. Je kan er verschillende cursussen volgen in volgende disciplines:

   - Wandelen
   - Bergwandelen en Alpinisme
   - Jeugdcursussen
   - Sportklimmen
   - Rotsklimmen

Voor meer informatie over de geplande cursussen en opleidingen, klik hier.

Bergsporten, Natuursporten
Vraag om Arbiters Sportschieten
Initiator Skateboarden
02/03/2019

In 2019 organiseert de Vlaamse Trainersschool in samenwerking met de Push Skateboard Academy, Hogeshool West-Vlaanderen (HOWEST) en FROS Multisport Vlaanderen een opleiding 'initiator skateboarden' in West-Vlaanderen (Brugge). 

Voor meer informatie over de opleiding, klik hier.

Skateboardacademy
Aspirant-Initiator Ju-Jitsu
04/05/2019

In 2019 organiseert FROS Multisport Vlaanderen in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool een opleiding 'aspirant-initiator Ju-Jitsu' in Oost-Vlaanderen (Gent). 

Voor meer informatie over de opleiding, klik hier.

Martial-Arts
Badminton bijscholing 2019
01/06/2019

Scherp je basistechnieken verder aan onder begeleiding van een gediplomeerde badminton trainer. De ideale voorbereiding op de toelatingsproef 'initiator badminton' en bij uitbreiding voor iedere badmintonspeler die zijn/haar techniek graag wil verbeteren.

FROS-leden: gratis
Niet-leden: 10 euro

Schrijf in!

Badminton
Initiator Badminton
20/06/2019

In 2019/2020 organiseert de Vlaamse Trainersschool in samenwerking met de Vlaamse Badminton recreanten en FROS Multisport Vlaanderen een opleiding 'initiator badminton' in West-Vlaanderen (Wervik). 

Voor meer informatie over de opleiding, klik hier.

Badminton